Składniki:
pół kilo marchwi
cztery jajka
puszka groszku
puszka kukurydzy
0,4 litra majonezu
sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy
Nawet taki śmiszny gadżet mamy, który informuje kiedy i w jakim stopniu jajka są ugotowane. |
Pół kilo marchwi i cztery jajka wstawiamy do gotowania. Jednocześnie bierzemy po puszce groszku i kukurydzy, odlewamy z nich zalewę i sypiemy do miski. Dodajemy z 0,4 litra majonezu (ja uwielbiam dużo) i dosypujemy czubatą łyżeczkę czarnego pieprzy mielonego, a do smaku soli i pieprzu ziołowego. Mieszamy i odstawiamy. Kiedy jajka i marchew będą gotowe, to kroimy je w kosteczkę (dużą, małą, jak kto woli), dorzucamy do miski i mieszamy. I gotowe :)
Nie ująłem tego w przepisie, ale można jeszcze dorzucić łyżkę musztardy ;)
Ulubiona sałatka Polaków! Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńObok schabowego i pierogów chyba najbardziej polskie danie :D
UsuńZ domowym majonezem jeszcze lepsza:D
OdpowiedzUsuńDomowy majonez, hmmm... muszę spróbować zrobić.
UsuńJackpotCity Casino - JT Hub
OdpowiedzUsuńExperience our 진주 출장안마 new world of online 의왕 출장마사지 casino gaming 김포 출장안마 with jackpotcity! Get a 50% bonus up 충청남도 출장샵 to $1,000 if you deposit. Play games like roulette, 광주광역 출장마사지 blackjack,