piątek, 1 maja 2015

Masło szczypiorkowe

Masło szczypiorkowe to jeden ze smaków dzieciństwa. Mi najlepiej smakuje z pajdą świeżego pieczywa, ale nadaje się również do podania na porcji mięsa lub jako dodatek do grillowanych specjałów. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis, który można modyfikować według upodobań, np. dodając rzeżuchę, sok wyciśnięty z cytryny lub ketchup. Zachęcam do eksperymentów, by znaleźć swoją ulubioną wersję.


Składniki:

kostka masła
pęczek szczypiorku
sól do smaku

Sposób wykonania:

Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Połączyć go z miękkim masłem i doprawić do smaku.

Smacznego :)



3 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł. Jeszcze nigdy nie jadłam masła ze szczypiorkiem;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To najwyższy czas spróbować :) Majówkowe grillowanie to idealna okazja :)

      Usuń
  2. Super pomysł, taki inny :)

    OdpowiedzUsuń