niedziela, 13 stycznia 2013

15. Kruche babeczki z orzechem laskowym i masą krówkową

Choć może faktycznie ciężko nazwać to przepisem, to poniżej przedstawiam Wam pomysł/inspirację jak w szybki sposób wykonać przepyszne babeczki, gdy niespodziewanie najdzie nas ochota na coś słodkiego :)

P.S. Po zrobieniu babeczek zostało mi jeszcze pół puszki masy kajmakowej, wykorzystam ją do domowego likieru krówkowego - przepis za jakiś czas ;)



Składniki:

opakowanie Babeczek z ciasta kruchego Dan Cake (można samemu upiec słodkie tartaletki, ale ja posłużyłam się gotowcem)
pół puszki masy kajmakowej
kilka orzechów laskowych (u mnie po dwa na jedną babeczkę) 

Sposób przygotowania:

Orzechy laskowe sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i przekroić na połówki. Dno każdej babeczki wyłożyć czterema częściami orzecha. Zalać gotową masą kajmakową.


Smacznego

4 komentarze:

  1. Te babeczki są wypasione, miałam je zrobić już wieki temu ale jakoś zawsze coś innego ostatecznie robię :PP

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i rewelacyjne .Na jednej by się nie skończyło .Zjadłabym za dużo ,o wiele za dużo

    OdpowiedzUsuń
  3. podobają mi się te babeczki :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wygladają! Orzechy laskowe i masę krówkową uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń