sobota, 7 maja 2016

Spaghetti z sos pomidorowym z marchewką

Oficjalnie zaczęłam urlop i mam nadzieję, że będzie on między innymi sprzyjał rozwojowi tego bloga. A konkretnie, że w końcu znajdę czas na regularne wpisy. 
Dziś kolejny przepis z serii szybkich obiadów.







Składniki (na 3-4 mniejsze porcje):

250g mięsa mielonego
1 mniejsza cebula
1 marchewka
2 łyżki koncentratu
tłuszcz do smażenia
zioła prowansalskie
sól, pieprz do smaku

makaron spaghetti

Sposób wykonania:

Marchewkę obieram, myję i kroję na plasterki, a cebulę w kostkę. Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażam przez chwilę przygotowane warzywa, a następnie dolewam odrobinę wody i duszę aż marchewka będzie miękka, a woda odparuje, Dodaję rozdrobnione mięso mielone i chwilę podsmażam. Dorzucam koncentrat pomidorowy, podlewam trochę wodą, by powstał sos. Doprawiam ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podaję z makaronem typu spaghetti. 

5 komentarzy: