niedziela, 7 czerwca 2020

Sałatka makaronowa z ogórkiem i koperkiem

Jedna z moich ulubionych sałatek. 4 składniki, a jaki efekt!



Składniki:

2 ogórki
ok. 100-150 g  drobnego makaronu
200 g szynki konserwowej
pęczek koperku
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente, po czym przecedzam go i zostawiam do ostygnięcia. 
Ogórki myję, a następnie kroję w drobną kostkę. Szynkę konserwową również kroję w kostkę, a koperek szatkuję.
Wszystkie składniki mieszam ze sobą w misce, doprawiam solą i pieprzem oraz dodaję majonez.
Dokładnie mieszam i podaję do jedzenia.

Smacznego

1 komentarz:

  1. Kruszyna Królewski8 lipca 2020 17:03

    Próbowałem, ale rozgotowałem makaron, mimo to i tak nieźle smakowało :)

    OdpowiedzUsuń